Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 07:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ny-statlig-fond-kan-sakra-framtidens-aldreomsorg/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ny statlig fond kan säkra framtidens äldreomsorg”

Nytt förslag. Taken för vårdavgifter har från 1 januari höjts till 2.200 kr (för läkemedel) och 1.100 kr (för vårdbesök). För att inte framtida höjningar ska bli alltför stora bör taket för läkemedel höjas varje år och vårdbesökstaket vartannat. På sikt bör taket göras gemensamt – för läkemedel, vårdbesök och sjukresor. Det är också dags att höja avgiften för ett dygn på sjukhus från 80 till 100 kr. Pengar föreslås dessutom avsättas i en särskild ”Äldreomsorgsfond” för att klara 40-talisternas omsorg på 2020-talet, skriver regeringens särskilde utredare Bo Könberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.