Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 18:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ny-syn-pa-public-service-kravs-pa-forandrad-mediemarknad/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ny syn på public service krävs på förändrad mediemarknad”

Konstruktionen med en tv-avgift leder till det felaktiga tankesättet att SVT och SR ska försöka maximera antalet tittare och lyssnare i avsikt att ge avgiftsbetalarna valuta för pengarna, skriver Gunnar Strömblad.
Konstruktionen med en tv-avgift leder till det felaktiga tankesättet att SVT och SR ska försöka maximera antalet tittare och lyssnare i avsikt att ge avgiftsbetalarna valuta för pengarna, skriver Gunnar Strömblad. Foto: TT

Bryt upp monopolet. Vi föreslår ett stöd till lokal journalistik som ersätter dagens presstöd, en plattformsoberoende public service-fond samt att det inrättas en nordisk mediefond. Dessutom bör radio- och tv-avgiften avskaffas och allt mediestöd skattefinansieras, skriver Gunnar Strömblad, ordförande i Public service-kommissionen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.