Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-03 05:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nya-foraldraforsakringen-kan-minska-jamstalldheten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nya föräldraförsäkringen kan minska jämställdheten”

Utvidgad föräldraförsäkring i kombination med fler icke-överlåtbara månader ökar pressen på papporna att bli mer delaktiga. Det vore bra både för dem och för barnen, skriver artikelförfattarna.
Foto: Hasse Holmberg / TT

Utredningsförslaget om ny föräldraförsäkring riskerar att leda till att kvinnor fortsatt tvingas vara hemma men med reducerad ersättning. Det bästa både för barnen och för jämställdheten vore att i stället kombinera ökad kvotering av föräldraförsäkringen med fler betalda månader, skriver Maarit Johnson, Per Kågeson och Hugo Lagercrantz.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.