Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 20:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nya-friaret-kan-slosa-miljarder-fokusera-pa-att-fylla-bristyrken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nya friåret kan slösa miljarder – fokusera på att fylla bristyrken”

Att vi utbildar för få i Sverige är ett problem som det tar tid att åtgärda, inte minst i våra bristyrken som det tar det lång tid att utbildas till om man börjar från noll. Vi måste gå fortare fram än så, skriver artikelförfattarna.
Foto: Erik G Svensson/TT

DN DEBATT 17/9. Januariavtalets partier vill genomföra förslaget om Utvecklingstid. Det vill vi också, men vi vill ha ett vässat förslag som verkligen skapar jobbväxling och som fyller på i bristyrken. Det gör inte förslaget i sin nuvarande form, skriver Heike Erkers, Akademikerförbundet SSR, Åsa Fahlén, Lärarnas riksförbund och Heidi Stensmyren, Sveriges läkarförbund.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.