Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 12:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nya-karolinska-den-samsta-affaren-i-landstingets-historia/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nya Karolinska den sämsta affären i landstingets historia”

Oppositionslandstingsrådet Ilija Batljan (S) i generalangrepp på det borgerliga styret: Nya Karolinska sjukhuset blåser skattebetalarna i Stockholm på 30 miljarder kronor. Bygget av Nya Karolinska sjukhuset, NKS, är mycket angeläget för sjukvården i Stockholm och hela landet. Men allmänhetens intresse av att våra gemensamma skattepengar används på bästa sätt är dock lika viktigt. Mina egna beräkningar – som bland annat baserar sig på nytt underlag som jag inhämtat de senaste dagarna – visar att skattebetalarna betalar 17 miljarder för mycket för NKS. Med hänsyn till ränta-på-ränta-effekter rör det sig om en blåsning på cirka 30 miljarder för perioden 2010–2040. Det handlar om grekisk bokföring i landets näst största parlament. En historiskt usel affär, skriver Ilija Batljan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.