Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 12:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nya-las-kan-leda-till-mer-oforutsagbara-uppsagningar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nya las kan leda till mer oförutsägbara uppsägningar”

Principöverenskommelsen om las presenterades nyligen av regeringen och samarbetspartierna, från vänster Leila Ali Elmi (MP), Martin Ådahl (C), arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) och Arman Teimouri (L).
Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 13/6.

Arbetsrättsforskarna Niklas Selberg och Erik Sjödin: Regeringen måste nu ge välformulerade och tydliga svar på oklarheterna.

Förslaget till nytt las-paket som nyligen presenterades kommer inte att göra det enklare för arbetsgivare och arbetstagare att veta vad som gäller vid uppsägningar av personliga skäl. Trots en uttalad målsättning om att det skulle bli så.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.