Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 04:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nya-las-kan-leda-till-mer-oforutsagbara-uppsagningar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nya las kan leda till mer oförutsägbara uppsägningar”

Principöverenskommelsen om las presenterades nyligen av regeringen och samarbetspartierna, från vänster Leila Ali Elmi (MP), Martin Ådahl (C), arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) och Arman Teimouri (L).
Principöverenskommelsen om las presenterades nyligen av regeringen och samarbetspartierna, från vänster Leila Ali Elmi (MP), Martin Ådahl (C), arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) och Arman Teimouri (L). Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 13/6.

Arbetsrättsforskarna Niklas Selberg och Erik Sjödin: Regeringen måste nu ge välformulerade och tydliga svar på oklarheterna.

Förslaget till nytt las-paket som nyligen presenterades kommer inte att göra det enklare för arbetsgivare och arbetstagare att veta vad som gäller vid uppsägningar av personliga skäl. Trots en uttalad målsättning om att det skulle bli så.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in