Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 16:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nya-mal-och-ny-myndighet-starker-jamstalldheten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nya mål och ny myndighet stärker jämställdheten”

Kvinnor och män delar inte jämnt på hem- och omsorgsarbetet. Andelen män som tar ut föräldrapenning har ökat, men kvinnor tar ut 75 procent av föräldrapenningen och utför merparten av det obetalda arbetet, skriver artikelförfattaren.
Foto: Lotta Svensson

Utredning överlämnas i dag. Utvecklingen mot ett jämställt samhälle går alldeles för långsam och vissa fall bakåt. Jag bedömer att en jämställdhetsmyndighet är ett nödvändigt verktyg för en feministisk regering för att nå de jämställdhetspolitiska målen, skriver statens utredare i jämställdhet Cecilia Schelin Seidegård.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.