Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 22:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nya-polisorganisationen-klarar-inte-de-lokala-brotten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nya polisorganisationen klarar inte de lokala brotten”

Intensiv bevakning av ett litet brottsbelastat område kräver snabba beslut, till exempel när det gäller bemannings- och arbetstidsfrågor. I en stor centralstyrd organisation finns ingen sådan flexibilitet, skriver artikelförfattarna.
Foto: Anna-Lena Wejderman

Låt kommuner anställa poliser. Den allt starkare centralstyrningen av polisen är raka motsatsen till vad ett alltmer uppdelat Sverige kräver. Det som kallas mängdbrott, eller vardagsbrott, är lokala företeelser som i hög utsträckning hänger samman med lokala omständigheter, skriver Krister Thelin och Johan Ingerö.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.