Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 00:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nya-trangselskatter-bekostar-rekordsatsning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nya trängselskatter bekostar rekordsatsning”

Allianspartiernas ledning i Stockholm vill tillsammans med staten göra en historiskt stor trafikutbyggnad: 100 miljarder på tolv år ska investeras. Genom att införa nya trängselskatter och höja avgifterna klarar vi att finansiera både Förbifart Stockholm och andra vägprojekt. Trängselskatten ska justeras upp i takt med inflationen. När Förbifart Stockholm är klar ska trängselskatt också tas ut på Essingeleden. Det skriver alliansens ledande Stockholmspolitiker med finansborgarrådet Sten Nordin (M) i spetsen. Den rekordsatsning de föreslår innefattar bland annat en utbyggnad av Tvärbanan från Alvik till både Solna och Kista. Ett 30-tal nya vägprojekt ska möjliggöra 60.000 nya bostäder.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.