Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 02:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/nytt-center-ska-starka-sveriges-cybersakerhet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Nytt center ska stärka Sveriges cybersäkerhet”

Det har i ljuset av pandemin visat sig att hälso- och sjukvård och läkemedelsindustri inte heller är förskonade från antagonistiska attacker, skriver artikelförfattarna.
Det har i ljuset av pandemin visat sig att hälso- och sjukvård och läkemedelsindustri inte heller är förskonade från antagonistiska attacker, skriver artikelförfattarna. Foto: Lise Åserud/TT

DN DEBATT 10/12.

Cheferna för MSB, Säpo, Must och FRA: Cyberangrepp från statliga aktörer mot svenska intressen sker hela tiden och blir alltmer avancerade.

Samhällets direkta och indirekta kostnader för cyberangrepp beräknas i dag till miljardbelopp. Detta är en realitet och något Sverige måste förhålla sig till och motverka. Därför är det glädjande att regeringen i dag, torsdag, fattar beslut om inrättande av ett nationellt center för cybersäkerhet

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.