Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-30 19:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/obekvama-beslut-kravs-for-att-motverka-terrorismen/

DN Debatt

DN Debatt. ”Obekväma beslut krävs för att motverka terrorismen”

Attentatet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april i år visar med eftertryck terrorismens förödande konsekvenser. Ytterligare insatser behövs nu för att fortsätta slå vakt om tryggheten i Sverige, skriver artikelförfattarna.
Attentatet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april i år visar med eftertryck terrorismens förödande konsekvenser. Ytterligare insatser behövs nu för att fortsätta slå vakt om tryggheten i Sverige, skriver artikelförfattarna. Foto: Magnus Hallgren

Med en resolut insats klarade samhället att ta hand om följderna av terrorattentatet på Drottninggatan. Nu satsas 400 miljoner på att förstärka polisens förmåga. Men det räcker inte. Ökad övervakning behövs för att motverka terrorismen, skriver Dan Eliasson, rikspolischef, och Mats Löfving, chef för Nationella operativa avdelningen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in