Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 12:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/obekvama-beslut-kravs-for-att-motverka-terrorismen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Obekväma beslut krävs för att motverka terrorismen”

Attentatet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april i år visar med eftertryck terrorismens förödande konsekvenser. Ytterligare insatser behövs nu för att fortsätta slå vakt om tryggheten i Sverige, skriver artikelförfattarna.
Attentatet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april i år visar med eftertryck terrorismens förödande konsekvenser. Ytterligare insatser behövs nu för att fortsätta slå vakt om tryggheten i Sverige, skriver artikelförfattarna. Foto: Magnus Hallgren

Med en resolut insats klarade samhället att ta hand om följderna av terrorattentatet på Drottninggatan. Nu satsas 400 miljoner på att förstärka polisens förmåga. Men det räcker inte. Ökad övervakning behövs för att motverka terrorismen, skriver Dan Eliasson, rikspolischef, och Mats Löfving, chef för Nationella operativa avdelningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.