Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 10:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/odesdigert-mota-terrorhot-med-upprop-till-kulturkamp/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ödesdigert möta terrorhot med upprop till kulturkamp”

Det brutala mordet på den katolske prästen Jacques Hamel har gett terrorn på europeisk mark ett nytt ansikte. Som ledare inom judendom, kristendom och islam tar vi starkt avstånd från allt religiöst motiverat våld, skriver artikelförfattarna.
Foto: Francois Mori

Terror i Guds namn. Att svara på terrorhot med upprop till kulturkamp vore ödesdigert. Vi vill samverka och menar att vi behöver religionsmöten och intelligenta samtal om religion. En situation där hets utges för realism och samverkan för naivitet är kontraproduktiv, skriver företrädare för judar, kristna och muslimer i Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.