Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-01 02:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/oetiskt-att-vagra-vard-till-vaccinmotstandare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Oetiskt att vägra vård till vaccinmotståndare”

De som tvekar kring vaccinering är inte nödvändigtvis faktaresistenta antivaxxare som sprider desinformation, skriver artikelförfattarna. Bilden från en demonstration mot vaccinering tidigare i år.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 12/9.

Iva-sköterskor, etikprofessor och beteendevetare: Inga vetenskapliga studier visar att skuld och skam ökar vaccinationsviljan.

Och att låta individens val ligga till grund för om patienten prioriteras till intensivvård strider mot de etiska principer som riksdagen antagit och som sedan drygt tjugo år är en del av sjukvården, skriver Mats Eriksson, Sara Johansson, Lars Sandman och Mia Svantesson Sandberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.