Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-15 19:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ohallbara-argument-mot-arbetskraftsinvandring/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ohållbara argument mot arbetskraftsinvandring”

I debatten underskattas ständigt den specialiseringsnivå som ofta krävs även för så kallade enkla jobb. Tar man bort möjligheten till arbetskraftsinvandring kommer många jobb inte att bli av. En arbetsmarknadsprövning skulle innebära en stelare, krångligare och sämre arbetsmarknad, skriver artikelförfattarna.
I debatten underskattas ständigt den specialiseringsnivå som ofta krävs även för så kallade enkla jobb. Tar man bort möjligheten till arbetskraftsinvandring kommer många jobb inte att bli av. En arbetsmarknadsprövning skulle innebära en stelare, krångligare och sämre arbetsmarknad, skriver artikelförfattarna. Foto: Janerik Henriksson / TT

DN DEBATT 17/6. Arbetskraftsinvandrarna tar inte våra jobb och de sänker inte våra löner. Socialdemokraternas argument mot arbetskraftsinvandring håller inte. I själva verket skulle det vara mycket skadligt för de svenska företagen och den svenska ekonomin att riva upp dagens modell, skriver Caspian Rehbinder och Karin Svanborg-Sjövall, Timbro.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in