Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 05:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ojamlikhet-i-pisa-2018-kraver-politiskt-mod-for-att-hantera/

DN Debatt

DN Debatt. ”Ojämlikhet i Pisa 2018 kräver politiskt mod för att hantera”

Resultaten hos elever med svensk bakgrund är tillbaka på samma nivå som år 2000 när Pisaundersökningen genomfördes för första gången och Sverige låg i topp. Det är vad som händer i klassrummet som är den absolut viktigaste faktorn för höjda kunskapsresultat, skriver Anna Ekström (S).
Resultaten hos elever med svensk bakgrund är tillbaka på samma nivå som år 2000 när Pisaundersökningen genomfördes för första gången och Sverige låg i topp. Det är vad som händer i klassrummet som är den absolut viktigaste faktorn för höjda kunskapsresultat, skriver Anna Ekström (S). Foto: Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 4/12. Pisaundersökningen visar oerhört glädjande resultat. Men den är samtidigt en väckarklocka för den bristande jämlikheten: Sverige har den mest ojämlika skolan i Norden. Inte bara för kompetensförsörjningen, utan också för att de barn som i dag misslyckas i skolan riskerar att fastna i sociala problem och kriminalitet, skriver Anna Ekström (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in