Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 13:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ojamlikheten-beror-inte-pa-ny-teknik-eller-frihandel/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ojämlikheten beror inte på ny teknik eller frihandel”

Regeringarnas ekonomiska politik har dessutom styrts av en felaktig föreställning, enligt både OECD och IMF, att åtstramningar i statsbudgeten i dåliga tider har en liten effekt på tillväxten. Det har ytterligare minskat efterfrågan och ökat arbetslösheten, skriver Sandro Scocco och Lars-Fredrik Andersson.
Foto: Bertil Enevåg Ericson TT

Ökade inkomstskillnader. Att stora grupper halkat efter lönemässigt beror inte på teknisk utveckling eller frihandel, utan en medveten politik. Att syndabocken för detta blir allt utländskt, oavsett om det gäller frihandel eller invandrare, följer bara historiska mönster, skriver ekonomerna Sandro Scocco och Lars-Fredrik Andersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.