Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 14:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/okad-polarisering-bland-unga-om-migration-och-jamstalldhet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ökad polarisering bland unga om migration och jämställdhet”

Allt fler unga tycker att det är okej att använda droger och andelen unga som vill legalisera cannabis för privat bruk har fördubblats, skriver Lena Nyberg.
Allt fler unga tycker att det är okej att använda droger och andelen unga som vill legalisera cannabis för privat bruk har fördubblats, skriver Lena Nyberg. Foto: Hasse Holmberg/TT

DN DEBATT 7/6. Vår nya undersökning av unga i åldern 16–29 år visar en ökad polarisering mellan unga tjejer och killar. Allt fler tjejer ser invandring som något positivt för Sverige. Men allt fler killar vill att Sverige tar emot färre flyktingar. Tjejer rankar jämställdhet allt högre, medan killar inte är lika positiva till jämställdhet, skriver Lena Nyberg, MUCF.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.