Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 21:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/okade-utslapp-aven-med-fordubblad-kollektivtrafik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ökade utsläpp även med fördubblad kollektivtrafik”

En av den nya Citybanans perronger i Stockholm. Pendeltågstrafiken väntas öka med 32 procent fram till 2030, men trots det och andra kollektivtrafiksökningar kommer inte koldioxidutsläppen att minska särskilt mycket, skriver debattörerna.
Foto: Scanpix

Svårt nå miljömålen. Stort hopp sätts till kollektivtrafiken när det gäller att minska koldioxid­utsläppen i Sverige och uppnå målet om en fossilfri fordonsflotta 2030. Men även en ­radikal ökning av det kollektiva resandet skulle få en begränsad effekt på de ­totala ­utsläppen, skriver forskare vid Statens väg- och transportforskningsinstitut.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.