Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 15:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/okande-elnatspriser-tyder-pa-brister-i-regleringen/

DN DEBATT | KOMMENTAR

DN Debatt. ”Ökande elnätspriser tyder på brister i regleringen”

Företag som klassats som ineffektiva har inte har minskat sina kostnader mer än de som var effektiva – modellen har alltså inte fungerat som tänkt, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 17/10.

Sverige ställer lägre krav än andra nordiska länder på att elnätsföretag ska satsa på effektivisering. I grannländerna har nätpriserna dessutom inte ökat lika mycket som i Sverige. Det tyder på brister i beräkningarna som ligger till grund för de svenska effektiviseringskraven, skriver forskarna Erik Lundin och Magnus Söderberg i en ny SNS-rapport.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.