Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 04:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/om-avtalsrorelsen-misslyckas-vill-vi-lagstifta-om-startjobb/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Om avtalsrörelsen misslyckas vill vi lagstifta om startjobb”

En stor andel av dem som flytt hit har mycket låg utbildning. Med utbildning och hårt arbete kan en del få jobb. Men om ingångslönerna inte sänks riskerar många att fastna i utanförskap, skriver artikelförfattarna.
Foto: FREDRIK SANDBERG TT

Integrationsutmaningen. Om avtalsrörelsen inte klarar att sänka trösklarna till arbetsmarknaden vill vi införa anställningsformen startjobb för att komplettera den kollektivavtalsreglerade arbetsmarknaden. I startjobben ska lönen vara låg, inkomstskatterna ännu lägre och arbetsgivaravgifterna avskaffade, skriver Jan Björklund och Erik Ullenhag (L).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.