Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 07:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/om-lofven-ar-statsman-later-han-loof-fa-bli-statsminister/

DN Debatt

DN Debatt. ”Om Löfven är statsman låter han Lööf få bli statsminister”

Man skall för jämställhetens fortskridande i landet inte underskatta det symboliska värdet av en kvinna på statsministerposten. Med viss rätt skulle socialdemokraterna med denna manöver kunna ta åt sig äran av att denna historiska orättvisa mellan könen i vårt land utraderas, skriver Bo Rothstein.
Man skall för jämställhetens fortskridande i landet inte underskatta det symboliska värdet av en kvinna på statsministerposten. Med viss rätt skulle socialdemokraterna med denna manöver kunna ta åt sig äran av att denna historiska orättvisa mellan könen i vårt land utraderas, skriver Bo Rothstein. Foto: Roger Turesson

DN DEBATT 16/11. Statsmannaskap är att sätta landets intresse framför sitt eget intresse och framför sitt partis prestige och maktanspråk. Stefan Löfven kan nu visa detta genom att släppa fram en regering med Annie Lööf som stats­minister. Han måste inse att det vore politisk självmord för C och inte minst L att ingå i en socialdemokratiskt ledd regering, skriver Bo Rothstein.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in