Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-23 09:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/om-lofven-ar-statsman-later-han-loof-fa-bli-statsminister/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Om Löfven är statsman låter han Lööf få bli statsminister”

Man skall för jämställhetens fortskridande i landet inte underskatta det symboliska värdet av en kvinna på statsministerposten. Med viss rätt skulle socialdemokraterna med denna manöver kunna ta åt sig äran av att denna historiska orättvisa mellan könen i vårt land utraderas, skriver Bo Rothstein.
Foto: Roger Turesson

DN DEBATT 16/11. Statsmannaskap är att sätta landets intresse framför sitt eget intresse och framför sitt partis prestige och maktanspråk. Stefan Löfven kan nu visa detta genom att släppa fram en regering med Annie Lööf som stats­minister. Han måste inse att det vore politisk självmord för C och inte minst L att ingå i en socialdemokratiskt ledd regering, skriver Bo Rothstein.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.