Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 18:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/om-ni-tar-bort-rut-avdraget-kan-bara-de-rika-kopa-hjalp/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Om ni tar bort rut-avdraget kan bara de rika köpa hjälp”

Företagare i ett öppet brev till de rödgröna: Varför är en man som målar en vägg okej men inte en kvinna som vaktar barn? Om ni vinner valet och avskaffar rut-avdraget går mitt företag definitivt i konkurs. Vad skulle det kosta Sverige per månad om våra 250 anställda blir utan jobb? Och hur mycket offentlig vård och omsorg kan finansieras när folk väljer att köpa hushållsnära tjänster svart i stället? Det är för vanligt folk som avdraget gör skillnad – de rika har råd ändå, skriver Jeanette Gorosch på företaget Nannynu.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.