Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 14:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/operatorerna-maste-tvingas-att-agera-mot-stolder-pa-natet/

DN Debatt

DN Debatt. ”Operatörerna måste tvingas att agera mot stölder på nätet”

Allt större belopp kommer att gå förlorade på grund av den pågående masstölden av immateriella tillgångar. Till slut kommer kulturminister Alice Bah Kuhnke, eller hennes efterträdare, att medge att vi ”har varit för naiva”, skriver debattörerna.
Allt större belopp kommer att gå förlorade på grund av den pågående masstölden av immateriella tillgångar. Till slut kommer kulturminister Alice Bah Kuhnke, eller hennes efterträdare, att medge att vi ”har varit för naiva”, skriver debattörerna. Foto: Elisabeth Ubbe

Ny lag krävs. Fokus i ”piratdebatten” bör inte ligga på piraterna. Det stora problemet är att internetoperatörerna möjliggör omfattande piratkopiering och dessutom tjänar enorma belopp på det. Staten har ett ansvar att framtvinga ansvarsfullt beteende, skriver Karl Lallerstedt och Waldemar Ingdahl, författare till en ny rapport om piratkopiering.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in