Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 03:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/operatorerna-maste-tvingas-att-agera-mot-stolder-pa-natet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Operatörerna måste tvingas att agera mot stölder på nätet”

Allt större belopp kommer att gå förlorade på grund av den pågående masstölden av immateriella tillgångar. Till slut kommer kulturminister Alice Bah Kuhnke, eller hennes efterträdare, att medge att vi ”har varit för naiva”, skriver debattörerna.
Foto: Elisabeth Ubbe

Ny lag krävs. Fokus i ”piratdebatten” bör inte ligga på piraterna. Det stora problemet är att internetoperatörerna möjliggör omfattande piratkopiering och dessutom tjänar enorma belopp på det. Staten har ett ansvar att framtvinga ansvarsfullt beteende, skriver Karl Lallerstedt och Waldemar Ingdahl, författare till en ny rapport om piratkopiering.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.