Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-02 07:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/orealistisk-att-alla-svenskar-i-nartid-ska-fa-fast-vardkontakt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Orealistiskt att alla svenskar i närtid ska få fast vårdkontakt”

Personer med en ordinarie läkare eller sjuksköterska de vanligtvis går till för sin vård har genomgående bättre erfarenheter av sin vård jämfört med dem som endast har en ordinarie mottagning, skriver artikelförfattarna.
Foto: Bertil Ericson / TT

DN DEBATT 15/3.

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys: Ny internationell undersökning visar att fast vårdkontakt är en nyckelfaktor för god kvalitet.

Regeringen har nyligen aviserat en satsning på god och nära vård. Men vår bedömning är att det i dagsläget är orealistiskt att hela befolkningen i närtid ska kunna få en ordinarie vårdkontakt.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs för endast 25 kr/mån.

Du får alla artiklar för endast 25 kr/mån i ett helt år, därefter ordinarie pris 149 kr/mån. Du får e-DN de första 30 dagarna. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.