Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 20:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/orealistisk-att-alla-svenskar-i-nartid-ska-fa-fast-vardkontakt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Orealistiskt att alla svenskar i närtid ska få fast vårdkontakt”

Personer med en ordinarie läkare eller sjuksköterska de vanligtvis går till för sin vård har genomgående bättre erfarenheter av sin vård jämfört med dem som endast har en ordinarie mottagning, skriver artikelförfattarna.
Foto: Bertil Ericson / TT

DN DEBATT 15/3.

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys: Ny internationell undersökning visar att fast vårdkontakt är en nyckelfaktor för god kvalitet.

Regeringen har nyligen aviserat en satsning på god och nära vård. Men vår bedömning är att det i dagsläget är orealistiskt att hela befolkningen i närtid ska kunna få en ordinarie vårdkontakt.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.