Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-09 07:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/orealistiska-forslag-om-att-snabbt-oka-antalet-poliser/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Orealistiska förslag om att snabbt öka antalet poliser”

Trots många sökande är platserna på polisutbildningarna inte fyllda. Vårterminen 2017 noterar vi 150 vakanta studieplatser och antalet platser inför hösten är osäkert, kanske 100 vakanser även för höstterminen, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

Det är inte möjligt att öka antalet poliser så snabbt som politikerna önskar i sin budgivning. Det går inte att starta nya polisutbildningar med hög kvalitet för så stora kullar så snabbt som det skulle krävas. En enögd satsning på fler poliser kan paradoxalt nog kan försvåra polisens jobb, skriver ledarna för de svenska polisutbildningarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.