Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-15 08:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/orealistiska-forslag-praglar-den-svenska-asyldebatten/

DN Debatt

DN Debatt. ”Orealistiska förslag präglar den svenska asyldebatten”

Få personer lär ta sig hela vägen till Sverige om en asylansökan här inte per automatik ger uppehållstillstånd här. Detta är återigen vad kvotsystemsförespråkarna påpekat, men de utgår felaktigt från att det kräver att asylrätten avskaffas eller att det är något Sverige kan göra på egen hand, skriver artikelförfattaren.
Få personer lär ta sig hela vägen till Sverige om en asylansökan här inte per automatik ger uppehållstillstånd här. Detta är återigen vad kvotsystemsförespråkarna påpekat, men de utgår felaktigt från att det kräver att asylrätten avskaffas eller att det är något Sverige kan göra på egen hand, skriver artikelförfattaren. Foto: Marcus Ericsson/TT

DN DEBATT 12/6. Den svenska debatten kring flyktingpolitik saknar realism när det gäller vad som kan och bör göras. Det finns ingen motsättning mellan asyl­rätten och idén om ett kvotsystem, tvärtom är asylrätten en förutsättning. En möjlighet för att reformera den globala flyktingpolitiken är att skilja på asylsökarland och bosättningsland, skriver forskaren Clara Sandelind.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in