Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-20 11:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/orealistiska-karnkraftsforslag-tar-fokus-fran-viktigare-fragor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Orealistiska kärnkraftsförslag tar fokus från viktigare frågor”

Kärnkraften är helt enkelt en senare fråga, en skendebatt och en icke-fråga som skymmer sikten och inte borde få stå i vägen, skriver artikelförfattarna.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

DN DEBATT 11/3.

Sju forskare: Möjligheterna med flexibel och smart elanvändning, nya marknader samt samhällelig genomförbarhet måste i stället stå i fokus.

Debatten om att återstarta eller bygga nya kärnkraftsreaktorer har utvecklats till något av en skendebatt, som tar bort fokus från frågor som på kort sikt är viktigare för både klimatet och elförsörjningen. Det gäller exempelvis utbyggt elnät, fortsatt expansion av förnybar el, satsningar på energilagring och ökad flexibilitet i elsystemet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.