Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 02:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/orealistiskt-minska-vinster-i-valfarden-med-kvalitetskrav/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Orealistiskt minska vinster i välfärden med kvalitetskrav”

Ilmar Reepalu lämnade i november förra året över Välfärdsutredningens förslag begränsning av vinsterna i välfärdsverksamhet till civilminister Ardalan Shekarabi (S). I dag, 9 maj, överlämnar han utredningens slutbetänkande till regeringen.
Foto: Paul Hansen

Välfärdsutredningen föreslår i sitt slutbetänkande i dag flera åtgärder för en bättre kvalitet i skola, vård och omsorg. Men att använda kvalitetskrav för att minska välfärdsföretagens höga vinster, som föreslagits, är inte realistiskt. Att ställa fler detaljerade krav skulle medföra en stor administrativ börda för välfärdens professioner, skriver Ilmar Reepalu.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.