Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 15:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/organisera-aldreomsorgen-for-fler-manskliga-moten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Organisera äldreomsorgen för fler mänskliga möten”

Gamla människor på äldreboenden och de som har hemtjänst behöver aktiveras, både kroppsligt, mentalt och känslomässigt, skriver artikelförfattarna.
Foto: Janerik Henriksson/TT

DN DEBATT 25/12. Den otillräckliga bemanningen och stressen inom äldreomsorgen leder till att människor far illa. Det räcker inte att äldreomsorgen innefattar mat, vård och skötsel om det saknas personal som gör gamla människor sällskap. Det som behövs är omsorg med mer rörelse, frisk luft och sociala aktiviteter, skriver Karin M Ekström och Johan Löfqvist.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.