Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 00:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/orimliga-straff-vantar-dem-som-deltar-i-klimataktioner/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Orimliga straff väntar dem som deltar i klimataktioner”

Vi ser nu att klimataktioner inte bara upplöses utan också att aktivister möts av allvarliga brottsanklagelser och en hatisk ton i medier, skriver artikelförfattarna.
Foto: Polisen

DN DEBATT 23/9.

På senare tid har demonstranter vid flera tillfällen blockerat motorvägar i uppmärksammade aktioner, som lett till åtal för sabotage. Det har skett en förskjutning: Lagarna som tillämpas står inte längre i proportion till handlingen. Demonstrationsrätten är en central byggsten i vår demokrati, skriver företrädare för Amnesty, Civil Rights Defenders och Greenpeace.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.