Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-02 17:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/orimligt-att-ge-potentiella-terrorister-fristad-i-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Orimligt att ge potentiella terrorister fristad i Sverige”

Migrationsverket har lämnat en promemoria med förslag till den utredning som regeringen tillsatte 2018 och som ska se över regelverket för utlänningsärenden med säkerhetsaspekter, skriver Mikael Ribbenvik.
Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 11/2.

Mikael Ribbenvik, generaldirektör på Migrationsverket: Trots utvisningsbeslut blir de ofta kvar i landet på ungefär samma villkor som alla andra i samhället.

Dagens regelverk är orimligt och djupt stötande för de flesta. Det är viktigt att vi så snart som möjligt får ett nytt regelverk på plats som tydligt signalerar att Sverige inte är en säker hamn för krigsförbrytare och potentiella terrorister.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.