Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-10 06:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/orimligt-att-spara-i-fonder-om-allra-domen-star-fast/

DN Debatt

DN Debatt. ”Orimligt att spara i fonder om Allra-domen står fast”

Efter att ha analyserat den friande tingsrättsdomen i brottmålet mot Allraföreträdarna har vi i likhet med åklagaren kommit fram till att vi vill överklaga till hovrätten, skriver Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr.
Efter att ha analyserat den friande tingsrättsdomen i brottmålet mot Allraföreträdarna har vi i likhet med åklagaren kommit fram till att vi vill överklaga till hovrätten, skriver Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 21/2. 

Daniel Barr, Pensionsmyndigheten: Kraven på den enskilde spararens förmåga att bedöma pålitligheten hos fondbolagen blir orimligt höga.

Tingsrättsdomen som friade fondbolaget Allra kan tolkas som att fondbolag kan tillgodogöra sig medel från spararna vid sidan av fondavgifterna. Man kan därför ifrågasätta om det alls är rimligt för sparare att placera i värdepappersfonder framöver.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in