Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 07:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/orimligt-litet-pengar-satsas-for-att-forebygga-sjalvmord/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Orimligt litet pengar satsas för att förebygga självmord”

Trafikverket ska under nästa år satsa 67 miljoner kronor för att minska antalet olyckor i trafiken i Stockholms län genom att sätta upp trafiksäkerhetskameror. Satsning motiveras av att 26 personer omkom i trafiken i länet under förra året. En snabb överslagsräkning visar att man satsar drygt 2,5 miljoner kronor för att rädda ett liv.
Trafikverket ska under nästa år satsa 67 miljoner kronor för att minska antalet olyckor i trafiken i Stockholms län genom att sätta upp trafiksäkerhetskameror. Satsning motiveras av att 26 personer omkom i trafiken i länet under förra året. En snabb överslagsräkning visar att man satsar drygt 2,5 miljoner kronor för att rädda ett liv. Foto: TT

Nollvisionen för dödsfall i trafiken har varit mycket framgångsrik. Nollvisionen för självmord, som antogs av riksdagen 2008, har däremot inte gett någon effekt. Mycket litet har satsats på att förebygga självmord. Nu är det dags att regeringen och Annika Strandhäll anslår pengar som speglar problemets storlek, skriver företrädare för Suicide Zero.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.