Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 11:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/orimligt-litet-pengar-satsas-for-att-forebygga-sjalvmord/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Orimligt litet pengar satsas för att förebygga självmord”

Trafikverket ska under nästa år satsa 67 miljoner kronor för att minska antalet olyckor i trafiken i Stockholms län genom att sätta upp trafiksäkerhetskameror. Satsning motiveras av att 26 personer omkom i trafiken i länet under förra året. En snabb överslagsräkning visar att man satsar drygt 2,5 miljoner kronor för att rädda ett liv.
Trafikverket ska under nästa år satsa 67 miljoner kronor för att minska antalet olyckor i trafiken i Stockholms län genom att sätta upp trafiksäkerhetskameror. Satsning motiveras av att 26 personer omkom i trafiken i länet under förra året. En snabb överslagsräkning visar att man satsar drygt 2,5 miljoner kronor för att rädda ett liv. Foto: TT

Nollvisionen för dödsfall i trafiken har varit mycket framgångsrik. Nollvisionen för självmord, som antogs av riksdagen 2008, har däremot inte gett någon effekt. Mycket litet har satsats på att förebygga självmord. Nu är det dags att regeringen och Annika Strandhäll anslår pengar som speglar problemets storlek, skriver företrädare för Suicide Zero.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in