Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 11:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/oroande-jakt-pa-kryphal-i-flyktingkonventionen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Oroande jakt på kryphål i flyktingkonventionen”

Vad ska vi nordbor, världens mest välmående folk, säga till fattiga Uganda, med nära 1 miljon flyktingar, när vi stänger våra gränser? skriver artikelförfattarna.
Foto: Ben Curtis, Ben Curtis/TT

DN DEBATT 11/3. Förslag som riskerar att undergräva flyktingkonventionen och flyktingars rättigheter kommer numera även från etablerade politiska partier. Men ger vi oss in i ”kreativa” försök att hitta kryphål i flyktingkonventionens bokstav riskerar vi att legitimera en utveckling som helt undergräver det internationella skyddet för flyktingar, skriver sexton folkrättsexperter.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.