Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 11:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/overskatta-inte-imamernas-inflytande-over-protesterna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Överskatta inte imamernas inflytande över protesterna”

Majoriteten av protesterna i Malmö var fredliga, men vissa tog chansen att skapa förstörelse och oordning oavsett hur engagerade de var i frågan. Risken är stor för att samma sak händer i Stockholm, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

DN DEBATT 8/9.

Göran Larsson och Simon Sorgenfrei: För att förhindra att det brinner i Stockholm på lördag måste fler civilsamhällesaktörer aktiveras.

Upploppen i Rosengård förra helgen visar vilket begränsat inflytande församlingsledare har. Av de kanske 800.000 i Sverige som identifierar sig som muslimer går endast en minoritet regelbundet i moskén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.