Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 01:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ovetenskapligt-motstand-mot-gensaxade-grodor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ovetenskapligt motstånd mot gensaxade grödor”

Med hjälp av gensaxen kan mängden bekämpningsmedel minska drastiskt i den svenska potatisproduktionen, skriver artikelförfattarna.
Med hjälp av gensaxen kan mängden bekämpningsmedel minska drastiskt i den svenska potatisproduktionen, skriver artikelförfattarna. Foto: Anders Good/TT

DN DEBATT 25/7.

Forskarna Jens Sundström och Torbjörn Fagerström: Grödor förädlade med den Nobelprisbelönade gensaxen Crispr/Cas9 kan bidra till ökad produktivitet och minskad miljöpåverkan även här i Europa. Dessvärre står EU-lagar om genetiskt modifierade organismer (GMO) i vägen. Unionen måste harmonisera sin inställning med resten av världen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.