Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-26 16:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/pa-sikt-kan-kostnaden-for-personlig-assistans-dubblas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”På sikt kan kostnaden för personlig assistans dubblas”

Om utvecklingen måste fortsätter på samma sätt som nu och med oförändrad lagstiftning bedömer jag att vi kommer att få se en fördubbling av kostnaderna framöver, skriver Stig Svensson. Bilden från en demonstration i Stockholm 2016.
Foto: Janerik Henriksson/TT

DN DEBATT 7/2. Sedan 2010 beror den ökade kostnaden för den personliga assistansen på ett ökat antal assistanstimmar per person. Bakgrunden är att lagstiftningen har en vid målbild, men är otydlig som grund för beslutsfattandet. De politiska partierna måste nu ta ställning till om samhället klarar kostnadsutvecklingen, skriver regeringens utredare Stig Svensson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.