Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 03:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/pahoppen-pa-genusforskning-har-en-ideologisk-bakgrund/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Påhoppen på genusforskning har en ideologisk bakgrund”

De som hävdar att genusforskningen är ideologisk har ett politiskt intresse av att vidmakthålla den rådande ordningen. Just nu pågår en av de mest högljudda gräsrotsrörelserna – #metoo-rörelsen – där offer för sexuella trakasserier och övergrepp tar makten över det offentliga rummet, skriver artikelförfattarna.
Foto: IBL

Låt oss slå fast en gång för alla: genusforskning är vetenskap. Fältet följer samma regler som alla andra forskningsfält. Varför angrips då just denna forskning av konservativa och populistiska krafter? Svaret är uppenbart: genusforskning är ett maktkritiskt fält, skriver tre företrädare för Nationella sekretariatet för genusforskning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.