Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-20 00:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/pandemin-kan-leda-till-att-cancerfall-upptacks-for-sent/

DN Debatt

DN Debatt. ”Pandemin kan leda till att cancerfall upptäcks för sent”

Det är inte acceptabelt att driva prioriteringar så långt att man avstår från möjligheten att tidigt upptäcka en svår sjukdom som man vet ger ökad sjuklighet och död. Ingen region får halka efter. Inte ens i dessa tider, skriver artikelförfattarna.
Det är inte acceptabelt att driva prioriteringar så långt att man avstår från möjligheten att tidigt upptäcka en svår sjukdom som man vet ger ökad sjuklighet och död. Ingen region får halka efter. Inte ens i dessa tider, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

DN DEBATT 6/7.

Cancerläkarna Roger Henriksson och Göran Edbom: Också avancerade åtgärder mot cancer är verkningslösa om de inte sätts in vid rätt tidpunkt.

Därför är det olyckligt att införandet av screening mot olika typer av cancer i hela landet går långsamt och inte når alla. Dessutom har pandemin bromsat existerande program och byggt upp en stor vårdskuld.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in