Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 20:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/pandemin-visar-att-valfarden-behover-en-digital-satsning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Pandemin visar att välfärden behöver en digital satsning”

Exempelvis uppskattas enbart de tekniska investeringar för att digitalisera socialtjänsten till totalt 14,5 miljarder kronor, skriver artikelförfattarna.
Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 31/10.

Arion Chryssafis och Daniel Forslund, SKR: I dag måste socialtjänsten faxa information i brist på en säker digital informationshantering.

Under coronapandemin har kommuner och regioner behövt ändra arbetssätt. Omställningen till digitala lösningar har medfört stora kvalitetsförbättringar, men utvecklingsarbetet framåt begränsas av juridiska och tekniska förutsättningar och av investeringar. Därför krävs nu en nationell satsning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.