Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 10:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/pappersblanketterna-ska-bort-till-nasta-ars-deklaration/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Pappersblanketterna ska bort till nästa års deklaration”

Varje år får vi irriterade mejl och samtal från personer som sköter alla sina skatteärenden elektroniskt och som vill slippa pappersblanketterna. Vårt tråkiga svar hittills har varit att Skatteverket enligt lag är tvunget att skicka ut blanketterna. Men nu hoppas vi att det blir en ändring på detta. Vi vill minska pappershanteringen och bara skicka ut deklarationsblanketter till dem som uttryckligen ber om det. Om riksdagen klubbar den nya skatteförfarandelagen i höst, blir det förhoppningsvis möjligt att slippa blanketterna redan i samband med nästa års deklaration. Det förenklar för alla och är bra för miljön, skriver Ingemar Hansson och Magdalena Andersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.