Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-23 16:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/pappersbranschen-vagrar-infora-en-battre-tidningsinsamling/

DN Debatt

DN Debatt. ”Pappersbranschen vägrar införa en bättre tidningsinsamling”

Varken Sveriges hushåll eller kommunerna lär skicka någon faktura till pappersproducenterna för de kostnader de har haft. Nu är det dags för producenterna att tacka för hjälpen och ordna den bostadsnära insamling som lagen kräver, skriver Tony Clark.
Varken Sveriges hushåll eller kommunerna lär skicka någon faktura till pappersproducenterna för de kostnader de har haft. Nu är det dags för producenterna att tacka för hjälpen och ordna den bostadsnära insamling som lagen kräver, skriver Tony Clark. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 3/12. 40 000 ton tidningar hamnar i dag i soppåsen och förbränns i stället för att återvinnas. När bostadsnära insamling, enligt nya regler, ska införas 2021–2025 är potentialen för ökad återvinning stor. Trots det vill pappersbranschen tvinga svenskarna att fortsätta att transportera sina gamla tidningar till återvinningsstationer, skriver Tony Clark, Avfall Sverige.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in