Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 20:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/partier-lova-valjarna-att-avsta-fran-oetiska-digitala-metoder/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Partier, lova väljarna att avstå från oetiska digitala metoder”

Facebook har börjat prata om skärpta villkor för annonsörer som är kopplade till politik eller valrörelser. Reglering är nog önskvärt, men samtidigt är det problematiskt om gigantiska teknikföretag ensamma ska styra vad som får och inte får sägas online, skriver artikelförfattarna.
Foto: Marcio Jose Sanchez/TT

DN DEBATT 22/3. Det svenska valet hotas av digitala påverkansoperationer där falska robot-konton och så kallade ”dark ads” kan dränka det politiska samtalet. Vi utmanar nu riksdagspartierna: Ge ett enkelt löfte till väljarna om att ni inte kommer att använda er av oetiska metoder på nätet, skriver Jonas Andersson Schwarz, Stefan Larsson och Anders Mildner.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.