Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 14:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/passivitet-mycket-dyrare-an-effektiva-klimatatgarder/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Passivitet mycket dyrare än effektiva klimatåtgärder”

För att klara Parisavtalets mål behöver fossila bränslen avvecklas globalt vid mitten av århundradet. Miljömålsberedningen bör därför sikta på att få bort det fossila kolet i transportsektorn och jordbruket till 2030, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

Ny rapport i dag. I dag avkrävs den som förespråkar skärpta mål och styrmedel i klimatpolitiken bevis för att dessa är lönsamma. Det är absurt. All forskning visar att passivitet är det klart dyraste. Därför bör den som förordar oförändrad politik kunna visa att den är samhällsekonomiskt lönsam, skriver två miljöforskare vid KTH.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.