Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 14:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/patienters-erfarenheter-grund-for-tillsyn-av-varden/

DN Debatt

DN Debatt. ”Patienters erfarenheter grund för tillsyn av vården”

Patienterna tillfrågas nästan aldrig. Tillsynen är i hög grad inriktad på enskilda vårdgivares rutiner och ledningssystem och i väldigt liten utsträckning på vårdens sammanlagda resultat för patienten, skriver artikelförfattaren.
Patienterna tillfrågas nästan aldrig. Tillsynen är i hög grad inriktad på enskilda vårdgivares rutiner och ledningssystem och i väldigt liten utsträckning på vårdens sammanlagda resultat för patienten, skriver artikelförfattaren. Foto: Alamy

Utredning överlämnas i dag. Inspektionen för vård och omsorg måste ändra sitt förhållningssätt och i större utsträckning än i dag tillvarata patienters erfarenheter. Jag föreslår att myndigheten inte ska behöva utreda mindre allvarliga klagomål och att den i stället ska genomföra fler inspektioner, skriver utredaren Anders Printz.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in