Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 21:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/patientnytta-maste-styra-prioriteringar-av-lakemedel/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Patientnytta måste styra prioriteringar av läkemedel”

Accepterar vi högre priser signaleras acceptans för ytterligare prishöjningar. Finansieringen ökar därmed läkemedelsindustrins vinstandel för dessa läke­medel, skriver artikelförfattarna.
Foto: Hasse Holmberg/TT

DN DEBATT 12/4.

Professor Lars Sandman och docent Martin Henriksson: Dyra läkemedel mot sällsynta tillstånd är en utmaning för sjukvården. Ju mer vi betalar för en enskild medicin, desto mindre resurser blir det över för andra patienters hälsa. Problem uppstår om en särskild finansiering inrättas som inte tar hänsyn till kostnader i förhållande till patientnyttan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.