Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-27 11:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/pengar-pa-banken-i-sverige-ar-fortfarande-en-klassfraga/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Pengar på banken i Sverige är fortfarande en klassfråga”

Pengar på banken är fortfarande en klassfråga. 29 procent av svenskarna har mindre än 10.000 kronor i ekonomisk buffert och har inte råd att köpa nya glasögon eller klarar inte av dubbla hyror vid en flytt. För att minska de reella klyftorna i samhället vill vi i Centerpartiet göra det lättare och mer lönsamt för låg- och medelinkomsttagare att spara. Vi föreslår därför att det införs ett grundavdrag på kapitalinkomster. Redan vid ett årligt avdrag på 5.000 kronor räknar vi med att det uppstår positiva effekter. Vi hoppas att få stöd för det här förslaget från de andra allianspartierna, skriver Annie Johansson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.